Menyer
Välkommen till vår restaurang i Orangeriet där vårt duktiga team lagar god och vällagad mat ifrån grunden.
Lunchbuffé v. 22
29 maj – 22 juni
Lunch 195 kr /person inkl. vatten/kaffe/bröd
Serveras mellan kl 11.30 – 13.00
Lunchbuffé inkluderar salladsbuffé, tillbehör, bröd samt kaffe & kaka
måndag
Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor & stekt ägg
Veg: Vegetarisk pytt i panna med rödbetor & stekt ägg
tisdag
Örtbakad bogrulle med rostad potatis & grönpepparsås
Veg: Slottets tempeh med grillade grönsaker
onsdag
Kyckling med grön curry, kokos & ris
Veg: Vegetarisk grön curry med kokos & ris
torsdag
Kåldolmar med rårörda lingon, gräddsås & kokt potatis
Veg: Blomkålsbiffar med rårörda lingon, gräddsås & kokt potatis
Fredag
Helstekt kotlettrad med vitlökspotatis & salviasky
Veg: Slottets tempeh med grillade grönsaker
Veckans fisk:
Fiskgratäng
Kvällsmeny måndag-torsdag
Restaurangen är öppen måndag – torsdag 18-23.30 samt utvalda fredagar & lördag 18.00-24.00
Köket stänger kl. 21.00
Måndag & onsdag
HESSELBYS SKAGEN
med räkor, kräftor, Svecia-ost, dill och Hollandaisesås
Serveras med filmjölksbröd
LINGONGLACERAT ANKBRÖST
med potatiscrème, sojabönor & rostad schalottenlök
MÖRK CHOKLADMOUSSE
med kaffegelé, rostad vit choklad samt hallonpannacotta
Tisdag & torsdag
BAKAD TOMATSOPPA
serveras med chevrécrème & balsamicoreduktion
RÄK- & KRÄFTFYLLD LÅNGA
med dillpotatis, morot & hummer bisque
MANDELGLASS
med variation av nypon
För frågor eller bordsbokning maila till eat@hesselbyslott.se eller ring 08-445 51 40
Med reservation för ändringar