Menyer
Välkommen till vår restaurang i Orangeriet där vårt duktiga team lagar god och vällagad mat ifrån grunden.
Vi har öppet de flesta dagar, kika in på något att äta eller bara ta en drink i baren!
Vecka 4
20 januari – 24 januari
Dagens lunch
Serveras mellan kl 11.30 – 13.00
Lunch 225 kr /person och inkluderar salladsbuffé, tillbehör, bröd samt kaffe & kaka
Måndag
STÄNGT
Tisdag
Gravad lax, senapsstuvad savoykål, dillslungad potatis, blomkål
Honung- och sesamrostad haloumi, bulgur, paprika, purjolök, spenat
Onsdag
Köttbullar i tomatsås, örtris, broccoli, kokosflakes, crèmefraiche, dragon
Oumph, Jordärtskocksstomp, tomat/fetaostsallad, salladslök
Torsdag
Fläskkarré, timjanrostad potatis, sweet chili sås, spenat, citronyoghurt
Pumpapaj, getostcrème, champinjoner, spenat, rostade solrosfrön
Fredag
BBQ-marinerad kyckling, pommes, parmesan, rostad morot, majonnäs
Kikärtsfritters, pärlcousous, äpple, lime, guacamole, basilika
Veckans soppa
Pumpa- och äppelsoppa, pumpafrön, yoghurt
Kvällsmenyer
RESTAURANGEN ÄR ÖPPEN
måndag – lördag 15.00-21.00
BAREN ÄR ÖPPEN
Mån-tor: 15.00 – 23.30
fre-lörd: 15.00 – 00.30
KVÄLLENS TIPS
serveras från 17.00
Kvällens varmrätt
345:-
Kvällens 3-rätters
595:-
TILL BARNEN (upp till 12 år)
Rostad kyckling med pommes frites och BBQ-sås
115:-
Pannkakor med vispad grädde och jordgubbssylt
95:-
Bistromeny
Serveras måndag-lördag
Toast Skagen
Räkor, dill, majonnäs och citron med sikrom på smörstekt levain
1/2 135:- 1/1 255:-
Kräftsoppa
Krondillsgelé, friterat surdegsbröd, rostad kavring, sikrom och gröna ärtor
195:-
Carpaccio
Tunt skivat nötkött med basilikamajonnäs,
mango och friterad lök
Hel serveras med pommes frites
1/2 165:- 1/1 295:-
Ost & Chark
Kökets val av kallskuret och ostar, serveras med bröd, marmelad och oliver
235:-
Bookmaker Toast
Ryggbiff på grillad levain med dragonmajonnäs, pepparrot, sallad, tomat, friterad lök samt pommes frites
Veg: Finns även med Halloumi
275:-
Gruppmenyer
Måndag, onsdag & fredag
Kräftsoppa
Krondillsgelé, friterat surdegsbröd, rostad kavring, sikrom och gröna ärtor
Sotad biff
Kantarell, morotskräm, röd steklök, brysselkål, enbärsky
Chokladfondant
Vaniljinkokta körsbär, brynt smör, lönnsirap, vaniljglass
Tisdag, torsdag & lördag
Carpaccio på oxe
Basilikamajonnäs, mangopicklad lök, friterad potatis, och tomatconfit
Torskrygg
Blomkål, blåmussla, sjökorall, romsås, och frissésallad
Blåbär
Blåbärssorbet, vit choklad, kaksmulor och blåbärskompott
För frågor eller bordsbokning maila till eat@hesselbyslott.se eller ring 08-445 51 40