Middagen är serverad

God mat och bra stämning

Välkommen

Menyer

Välkommen till vår restaurang i Orangeriet där vårt duktiga team lagar god och vällagad mat ifrån grunden.

Lunchbuffé

22 april – 26 april

lunch 195 kr /person inkl. vatten/kaffe/bröd
Serveras mellan kl 11.30 – 13.00
Lunchbuffé inkluderar salladsbuffé, tillbehör, bröd samt kaffe & kaka

måndag

Fläsklägg med rotmos, senapssky och syrad spetskål

Veg: Rökt Tofu, rotmos, senapssky och syrad spetskål

tisdag

Biff ala Lindström, rostad potatis, löksky, saltgurka

Veg: Hipsterbiffar, brynt salviasmör, rårörda lingon, örtslungad potatis

onsdag

Fisk och skaldjursgratäng, vitvinssås, dill, Pommes Duchess, syrad fänkål

Veg: Vegetarisk chiligryta, citronsmetana, vetetortilla

torsdag

Rostad kyckling, ängamat, dragonvelouté, smörslungad potatis

Veg: Vegetarisk Moussaka, örtris, kikärtskräm, fetaost

fredag

Bouillabaisse Garni, saffransaioli, krutonger, parmesan, fänkål, färskpotatis

Veg: Chevre chaud, romansallad, saltbakade rödbetor, pumpakärnor, honung

Kvällens menyer

På fredagar och lördagar erbjuder vi ett urval av dessa menyer.

Våra temahelger har ofta unika menyer som sätts efter temat.

Vi erbjuder alltid vegetariska alternativ.

måndag & onsdag & fredag

TORSKCARPACCIO

sotad med svartpeppar, sesam och dillfrö. Serveras med citronconfit, rökt majonäs, chorizo och krasse

KALVPICANHA

pommes fondant, aji-sås, panzanella, ruccola och oliver

BAKAD ANNANAS

rom, kokosglass och kokosflarn

Tisdag & torsdag & lördag

TARTAR

nötinnanlår, brynt smöremulsion, dragon, sotad och syrad lök, krutonger och lagrad ost

FJÄLLRÖDING

citrongravad bonito, baba ganoush, krispigt skinn och bakad jordärtskocka

CHOKLAD

hasselnöt och havtorn

Alltid i Orangeriet

Chark och osttallrik

Hesselby Slott Toast

Kycklingsallad

Tofusallad

Rökta mandlar

Citron- och vitlöksmarinerade oliver

Serveras 15-23

För frågor eller bordsbokning maila till eat@hesselbyslott.se eller ring  08-445 51 40

Med reservation för ändringar