Middagen är serverad

God mat och bra stämning

Välkommen

Menyer

Välkommen till vår restaurang i Orangeriet där vårt duktiga team lagar god och vällagad mat ifrån grunden.

Vi har öppet de flesta dagar, kika in på något att äta eller bara ta en drink i baren!

Vecka 4

20 januari – 24 januari

Dagens lunch
Serveras mellan kl 11.30 – 13.00

Lunch 225 kr /person och inkluderar salladsbuffé, tillbehör, bröd samt kaffe & kaka

Måndag

STÄNGT

Tisdag

Gravad lax, senapsstuvad savoykål, dillslungad potatis, blomkål

Honung- och sesamrostad haloumi, bulgur, paprika, purjolök, spenat

Onsdag

Köttbullar i tomatsås, örtris, broccoli, kokosflakes, crèmefraiche, dragon

Oumph, Jordärtskocksstomp, tomat/fetaostsallad, salladslök

Torsdag

Fläskkarré, timjanrostad potatis, sweet chili sås, spenat, citronyoghurt

Pumpapaj, getostcrème, champinjoner, spenat, rostade solrosfrön

Fredag

BBQ-marinerad kyckling, pommes, parmesan, rostad morot, majonnäs

Kikärtsfritters, pärlcousous, äpple, lime, guacamole, basilika

Veckans soppa

Pumpa- och äppelsoppa, pumpafrön, yoghurt

 

Kvällsmenyer

RESTAURANGEN ÄR ÖPPEN
måndag – lördag 15.00-21.00

BAREN ÄR ÖPPEN
Mån-tor: 15.00 – 23.30

fre-lörd: 15.00 – 00.30

KVÄLLENS TIPS
serveras från 17.00

Kvällens varmrätt

345:-

Kvällens 3-rätters

595:-

TILL BARNEN (upp till 12 år)

Rostad kyckling med pommes frites och BBQ-sås
115:-

Pannkakor med vispad grädde och jordgubbssylt
95:-

Bistromeny

Serveras måndag-lördag

Toast Skagen
Räkor, dill, majonnäs och citron med sikrom på smörstekt levain
1/2 135:-        1/1 255:-

Kräftsoppa
Krondillsgelé, friterat surdegsbröd, rostad kavring, sikrom och gröna ärtor
195:-

Carpaccio
Tunt skivat nötkött med basilikamajonnäs,
mango och friterad lök

Hel serveras med pommes frites
1/2 165:-        1/1 295:-

Ost & Chark
Kökets val av kallskuret och ostar, serveras med bröd, marmelad och oliver
235:-

Bookmaker Toast
Ryggbiff på grillad levain med dragonmajonnäs, pepparrot, sallad, tomat, friterad lök samt pommes frites

Veg: Finns även med Halloumi

275:-

Gruppmenyer

Måndag, onsdag & fredag

Kräftsoppa
Krondillsgelé, friterat surdegsbröd, rostad kavring, sikrom och gröna ärtor

Sotad biff
Kantarell, morotskräm, röd steklök, brysselkål, enbärsky

Chokladfondant
Vaniljinkokta körsbär, brynt smör, lönnsirap, vaniljglass

Tisdag, torsdag & lördag

Carpaccio på oxe
Basilikamajonnäs, mangopicklad lök, friterad potatis, och tomatconfit

Torskrygg
Blomkål, blåmussla, sjökorall, romsås, och frissésallad

Blåbär
Blåbärssorbet, vit choklad, kaksmulor och blåbärskompott

För frågor eller bordsbokning maila till eat@hesselbyslott.se eller ring  08-445 51 40