Välkommen in på lunch
Välkommen till vår restaurang i Orangeriet där vårt duktiga team lagar god och vällagad mat ifrån grunden.
I rådande tid serveras vår lunch bordsserverad och vi har förhoppning om att vår lunchbuffé kommer tillbaka inom kort, när det känns tryggt och säkert.
Lunch serveras mellan kl 11:30-13:00.
Boka bord på telefon 08-445 51 40 eller mail: welcome@hesselbyslott.se.
Lunchmeny vecka 46
Måndag
Stängt
Tisdag
Stängt
Onsdag
Stängt
Torsdag
Stängt
Fredag
Svensk kyckling med rostad blomkål, blomkålskräm, blomkålscrudité, bränd citron, rostad mandel, vattenkrasse samt dragonsky
Matig sallad, hembakat bröd samt smör
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt
Kvällsmeny vecka 46
Köket är öppet 18-21 för bordsbokning maila till welcome@hesselbyslott.se eller ring 08-445 51 40
Med reservation för ändringar om exempelvis råvarorna inte håller god kvalité.
Måndag
Stängt
Tisdag
Stängt
Onsdag
Stängt
Torsdag
Stängt
Fredag
Förrätt
Kålrot med löjrom, bakad steklök, morot samt vattenkrasse
Varmrätt
Glaserad anka med honungsbakad endive, variation på rödbeta, getost, samt svarta vinbär
Dessert
Fattiga riddare med rårörda blåbär, vaniljglass samt blåbärsmaräng
Lördag
Förrätt
Svamptoast på surdegsbröd med tryffel,
picklade lingon, svensk hårdost samt smörgåskrasse
Varmrätt
Hjort med variation på rotselleri,
fläderpicklad silverlök, karamelliserad lökkräm & torkade blommor
Dessert
Chokladpastej med hallonganache, mjölkchokladglass,
chokladsponge samt torkad chokladmousse
Söndag
Stängt
Meny Musikweekend 14 november
Fördrink, drinktilltugg samt trerättersmiddag ingår i musikweekends. Då dessa kvällar har fullspäckat schema önskar vi att ni beställer val av varmrätt och gärna dryck senast till incheckning
Fördrink
Champagne Taittinger Brut Réserve
Drinktilltugg
Gurka, löjrom, crèmefraiche, dill och bovete
Bakad morot med sesam och Löfsta gårds Sveaost
Broccoli med grön currymajonnäs och puffat ris
Förrätt
Svamptoast på surdegsbröd med tryffel,
picklade lingon, svensk hårdost samt smörgåskrasse
Vin rekommendation: Fernand Engel Riesling Réserve, Frankrike
Varmrätt
Hjort med variation på rotselleri,
fläderpicklad silverlök, karamelliserad lökkräm & torkade blommor
Vin rekommendation: Paul Jaboulet Ainé Crozes Hermitage Rouge” Les Jalets” 2016, Frankrike
Fisk och vegetariskt alternativ finns att förbeställa om man ej önskar äta hjort. Meddela oss detta i förväg, senast vid incheckning.
Dessert
Chokladpastej med hallonganache, mjölkchokladglass,
chokladsponge samt torkad chokladmousse
Vin rekommendation: Bacalhoa Moscatel De Setubal 2002 Portugal
Vinpaket med ett glas rekommenderat vin till varje rätt 435 kr/person
Alltid på kvällsmenyn
För dig som inte vill ha 3 rätters menyn finns självklart andra alternativ.
Nedan kan du läsa mer om vad vi erbjuder utöver denna.
Ost & charkbricka 165
Något mindre ost & charkbricka 135
Räksallad 165
Serveras med hembakt bröd
Kvällens smörgås 85
Kvällens Varmrätt 295