Veckans Meny

Hela veckans mat för våra konferensgäster

Välkommen in på lunch

Varje vardag serverar vi vår härliga lunchbuffé!

Välkommen till vår restaurang i Orangeriet där vårt duktiga team varje dag dukar fram en buffé av sallader, soppa, nybakat bröd från vårt bageri och varmrätt – allt tillagat av säsongens fina råvaror. Vi hälsar såväl konferensgäster som externa besökare välkomna att slå sig ner i restaurangen och njuta av en välfylld buffé.

I lunchbuffén ingår alltid

Flera härliga sallader
Dagens soppa (vegetarisk)
Varmrätt
Omelett eller paj
Ost och hembakt bröd
Bordsvatten och kaffe eller te

Pris 195 kr per/person

Serveras mellan kl 11:30-13:00.
Boka bord på telefon 08-445 51 40 eller mail: welcome@hesselbyslott.se.
Med reservation för ändringar.

Lunchmeny – Vecka 43

Måndag

Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon

Tisdag

Oxbringa med pepparrotssås, persiljeslungade rotfrukter samt kokt potatis

Onsdag

Svensk gårdskyckling med äppelvelouté, bakad vitkål samt rostad potatis

Torsdag

Lammfärsbiffar med ratatouille och rosmarinrostad potatis

Fredag

Svensk fläskkarré med rotselleripuré, bakad rotselleri samt brynt smör med soja och rostade hasselnötter

Lördag

Söndag

Avsluta er konferens

med en Smakupplevelse 

Kvällsmeny

Köket är öppet 18-21 för bordsbokning maila till welcome@hesselbyslott.se eller ring  08-445 51 40

Med reservation för ändringar om exempelvis råvarorna inte håller god kvalité.

Måndag

Förrätt

Pumparavioli med fetaost, smörad vitlöksbuljong samt friterad vitlök

Varmrätt

Sejrygg med chorizo, tomat, torkade oliver samt basilikamajonnäs

Efterrätt

Körsbärssorbet med chokladterinne, inkokta körsbär samt mandelkrokant

Tisdag

Förrätt

Pumparavioli med fetaost, smörad vitlöksbuljong samt friterad vitlök

Varmrätt

Sejrygg med chorizo, tomat, torkade oliver samt basilikamajonnäs

Efterrätt

Körsbärssorbet med chokladterinne, inkokta körsbär samt mandelkrokant

Onsdag

Förrätt

Lättrökt röding med forellrom, gurka samt citronemulsion

Varmrätt

Rådjur med friterad brysselkål, råhyvlad skogschampinjon och sotad lökmajonnäs

Efterrätt

Päronglass med lingonpäron samt lingonkola

 Torsdag

Förrätt

Pumparavioli med fetaost, smörad vitlöksbuljong samt friterad vitlök

Varmrätt

Sejrygg med chorizo, tomat, torkade oliver samt basilikamajonnäs

Efterrätt

Körsbärssorbet med chokladterinne, inkokta körsbär samt mandelkrokant

Fredag

Stängt

Alltid på kvällsmenyn

Pytt Bellman – slottets nationalrätt
Gräddstuvad pyttipanna med rå äggula
165 kr

Kvällens smörgås

Kvällens soppa