false

Välkommen in på lunch

Välkommen till vår restaurang i Orangeriet där vårt duktiga team lagar god och vällagad mat ifrån grunden.
I rådande tid serveras vår lunch bordsserverad och vi har förhoppning om att vår lunchbuffé kommer tillbaka inom kort, när det känns tryggt och säkert.

Lunch serveras mellan kl 11:30-13:00.
Boka bord på telefon 08-445 51 40 eller mail: welcome@hesselbyslott.se.

Lunchmeny vecka 46

Måndag

Stängt

Tisdag

Stängt

Onsdag

Stängt

 Torsdag

Stängt

Fredag

Svensk kyckling med rostad blomkål, blomkålskräm, blomkålscrudité, bränd citron, rostad mandel, vattenkrasse samt dragonsky

Matig sallad, hembakat bröd samt smör

Lördag

Stängt

Söndag

Stängt

false

Kvällsmeny vecka 46

Köket är öppet 18-21 för bordsbokning maila till welcome@hesselbyslott.se eller ring  08-445 51 40

Med reservation för ändringar om exempelvis råvarorna inte håller god kvalité.

Måndag

Stängt

Tisdag

Stängt

Onsdag

Stängt

 Torsdag

Stängt

Fredag

Förrätt
Kålrot med löjrom, bakad steklök, morot samt vattenkrasse

Varmrätt
Glaserad anka med honungsbakad endive, variation på rödbeta, getost, samt svarta vinbär

Dessert
Fattiga riddare med rårörda blåbär, vaniljglass samt blåbärsmaräng

Lördag

Förrätt
Svamptoast på surdegsbröd med tryffel,
picklade lingon, svensk hårdost samt smörgåskrasse

Varmrätt
Hjort med variation på rotselleri,
fläderpicklad silverlök, karamelliserad lökkräm & torkade blommor

Dessert
Chokladpastej med hallonganache, mjölkchokladglass,
chokladsponge samt torkad chokladmousse

Söndag

Stängt

Meny Musikweekend 14 november

Fördrink, drinktilltugg samt trerättersmiddag ingår i musikweekends. Då dessa kvällar har fullspäckat schema önskar vi att ni beställer val av varmrätt och gärna dryck senast till incheckning

Fördrink
Champagne Taittinger Brut Réserve

Drinktilltugg

Gurka, löjrom, crèmefraiche, dill och bovete
Bakad morot med sesam och Löfsta gårds Sveaost
Broccoli med grön currymajonnäs och puffat ris

Förrätt
Svamptoast på surdegsbröd med tryffel,
picklade lingon, svensk hårdost samt smörgåskrasse
Vin rekommendation: Fernand Engel Riesling Réserve, Frankrike

Varmrätt
Hjort med variation på rotselleri,
fläderpicklad silverlök, karamelliserad lökkräm & torkade blommor
Vin rekommendation: Paul Jaboulet Ainé Crozes Hermitage Rouge” Les Jalets” 2016, Frankrike

Fisk och vegetariskt alternativ finns att förbeställa om man ej önskar äta hjort. Meddela oss detta i förväg, senast vid incheckning.

Dessert
Chokladpastej med hallonganache, mjölkchokladglass,
chokladsponge samt torkad chokladmousse
Vin rekommendation: Bacalhoa Moscatel De Setubal 2002 Portugal

Vinpaket med ett glas rekommenderat vin till varje rätt 435 kr/person

Alltid på kvällsmenyn

För dig som inte vill ha 3 rätters menyn finns självklart andra alternativ.
Nedan kan du läsa mer om vad vi erbjuder utöver denna.

Ost & charkbricka    165
Något mindre ost & charkbricka    135

Räksallad    165
Serveras med hembakt bröd

Kvällens smörgås    85

 Kvällens Varmrätt    295